Energetikai tanácsadás

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egy jól megtervezett felújítás rövid időn belül megtérül. Állami támogatás igénybevételével a megtérülési idő tovább csökkenthető.

A meglévő épület felújítása vagy energetikai korszerűsítése előtti energetikai tanácsadás áttekintést ad az épület energetikai állapotáról, az elvégezhető korszerűsítések lehetőségeiről, ezek becsült költségeiről, a megtakarítás mértékéről, a megújuló energiák alkalmazásának lehetőségéről, valamint a korszerűsítés várható megtérülési idejéről.

Energetikai korszerűsítésHőszigetelésNyílászárócsereNapkollektor

Új építés előtt a megrendelőnek és a kivitelezőnek nyújtott tanácsadással segítjük a legkorszerűbb megoldások alkalmazásával a legnagyobb energia-megtakarítást elérni.

Miből áll a tanácsadás?

Korszerűsítés esetén helyszíni szemrevételezéssel felmérjük, majd rögzítjük a meglévő épület és épületgépészeti rendszerek (fűtés, használati melegvíz készítés, szellőzés) állapotát. A meglévő energetikai állapot ismeretében javaslatot teszünk az épület és épületgépészeti rendszerek költséghatékony korszerűsítésére.

Új épület tervezésekor vállaljuk a tervek energetikai szempontból történő átvizsgálását.

Korszerűsítés vagy új építés tervezésekor is további igény esetén a pontos, számszerű energetikai adatokat részletes számítással igazoljuk. Az építési engedély dokumentációhoz a hőtechnikai számítást, a használatbavételi engedélyhez az energetikai tanúsítást is elkészítjük.

Energetikai felmérésEnergetikai felmérésEnergetikai tanácsadásEnergetikai számítás

Válaszolunk a feltett kérdésekre, tájékoztatást adunk a megújuló energiák használatának lehetőségeiről, bekerülési költségeiről, megtérüléséről. A szóbeli tájékoztatást természetesen írásban is rögzítjük.

Szolgáltatásunk igénybevétele a későbbi években az üzemeltetési költségekben rendkívül jelentős anyagi megtakarítást eredményez.

Kérje ajánlatunkat most!