FŐTÁV Zrt. Mintaépületek pályázat

Főtáv Mintaépület pályázatA FŐTAV Zrt. pályázatot hirdet legfeljebb 5 db társasházi épület energetikai korszerűsítésére (használati melegvíz rendszer korszerűsítés, okos mérés kialakítása, napelemek elhelyezése. A nyertes épületek fenti korszerűsítését teljes körűen a FŐTÁV finanszírozza.

FŐTÁV Zrt. Mintaépületek pályázat

FŐTÁV Zrt. ösztönözni kívánja az energiatakarékosságot, a megújuló energiák használatát, ezért lakóházak számára hirdet pályázatot. A nyerteseknek napelem kerül a tetőre, felújítják a melegvíz-rendszert, valamint követhetővé válik a lakások hőenergia-felhasználása, az eddig alkalmazott módszereknél egyszerűbben. Az okosnak nevezett „mérési” megoldás akár forintban is megmutatja az elhasznált energia értékét.

A FŐTÁV Zrt. lakóközösségek számára pályázatot hirdet 2012. február 10-ei kezdettel a szolgáltatási területén található, legfeljebb 5 lakóépület alábbiakban meghatározott műszaki tartalmú energetikai korszerűsítésére:

  • használati melegvíz (HMV) rendszerének korszerűsítése
  • okos mérés („smart metering”) rendszer teljes körű kialakítása
  • napelemek elhelyezése, beüzemelése

Főtáv Mintaépület pályázat

Kik vehetnek részt a pályázaton?

A pályázaton azok a lakóépületek vehetnek részt, amelyek a korábbiakban már megvalósították az épület fűtési rendszer korszerűsítését. További feltétel, hogy az épület használati melegvíz- cirkulációs hálózata teljes mértékben kiépített legyen.

A pályázat finanszírozása

A pályázaton nyertes épületek fentiekben ismertetett korszerűsítését teljes körűen a FŐTÁV finanszírozza. A nyertes pályázó cserében többek között vállalja, hogy a FŐTÁV referenciaként minden korlátozás nélkül, bármilyen harmadik fél részére bemutathatja a megvalósult energetikai korszerűsítést és annak eredményeit. A cél ugyanis az, hogy mintákat, tapasztalatok adjunk az energetikai korszerűsítésre és a megújuló energia hasznosítására.

Mit nyer ezzel a FŐTÁV?

A FŐTÁV célja az energetikai korszerűsítés elvégzésével olyan „mintaépületek” kialakítása, amelyek felújított, beszabályozott szekunder fűtési és HMV rendszerrel rendelkeznek (greenterv megjegyzése: a felújított, beszabályozott rendszerek a primer oldalon a FŐTÁV-nak is jelentős megtakarítást jelentenek), továbbá amelyben a mintaépületek ügyfelei folyamatosan figyelemmel kísérhetik a saját fogyasztásuk alakulását („smart meetering” rendszer), és lehetőségük van költségmegtakarítást eredményező beavatkozásra.

Főtáv Zrt.

A Minaépület pályázat benyújtási határideje

A Pályázat benyújtásának határideje 2012.04.15-e; a nyertesek kihirdetése 2012.04.30-án lesz; míg a szerződéskötésre 2012.05.15-én kerülhet sor. A korszerűsítés tervezett elvégzése: 2012. év. A részletes Pályázati kiírás és a Nevezési lap letölthető a FŐTÁV Zrt. honlapjáról: www.fotav.hu/sajtoszoba/fotav-mintaepuletek, ill. igényelhető az ügyfélszolgálatokon.

forrás: www.fotav.hu