A világ legvékonyabb háza

A világ legvékonyabb házaA világ legvékonyabb házát meglévő épületek között, egy szűk sikátorban építik. Legszélesebb része 120cm,  legkeskenyebb 71cm, még egy ajtónál is keskenyebb. Összesen 3 szintes, bár a legalsó csupán a lépcsőknek ad helyet és némi épületgépészeti csőrendszernek.

A ház szerkezete: Keret Ház

A ház egy egyszerű, háromszög alakú acél keretben kap majd helyet, amelyet hőszigetelnek és betonnal borítanak. A helytakarékosság érdekében távirányítóval nyitható lépcsőn lehet majd bejutni az épületbe, amely felmenetel közben kiegyenesednek, amikor lefelé közlekednek rajta, akkor pedig hagyományos lépcső formát ölt majd. A ház az izraeli írónak, Etgar Keretnek készül és innen kapta nevét is.

Három szint 7m2-en

A legalsó szinten található a toalett, egy kis konyha és étkező. A második szinten van az ablakos háló és a dolgozószoba, a legfelső emeleten pedig a vizet biztosító tartály helyezkedik el. A belső szintek között létrán lehet közlekedni. Az egész ház hasznos alapterülete 7m2 alatt van.

A világ legvékonyabb háza

A ház épületgépészete

A lakóépület a villamosenergiát a szomszédos épületből kapja, és a hajókhoz hasonló módon lesz megoldva a ivóvíz ellátása és szennyvíz elvezetése. A legalsó szinten található a toalett, egy kis konyha és étkező. A második szinten van az ablakos háló, dolgozószoba, a legfelső emeleten pedig a vizet biztosító tartály helyezkedik el.

Építési szabványok miatt csak műalkotás lehet

A ház hivatalosan műalkotás lesz, mivel nem felel meg a lengyel építési szabványoknak, így ezzel a kiskapuval lehetett megoldani engedélyezését. Az építkezés várhatóan decemberben fejeződik be.

greenterv megjegyzése: Az épület a magyar előírások szerint sem felel meg a minimum követelményeknek, ugyanis helyiség alaprajzi mérete 0,8m-nél kevesebb nem lehet OTÉK 85.§ (2) a.)

Forrás: www.news.yahoo.com, www.octogon.hu